المواضيع الأخيرة
بحـث
$$ملف كامل عن كيفية تفريز المأكولات لأكبر فترة ممكنة$$
4 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
$$ملف كامل عن كيفية تفريز المأكولات لأكبر فترة ممكنة$$
بسم الله الرحمن الرحيم
الطماطم
لا غنى عنها اطلاقا
نجهز الكميه اللى عاوزين نفرزنها
نغسل الطماطم جيدا ونعصرها فى الخلاط وتصفى وتوضع فى حله حتى تتسبك وينشف ماؤها
وتعبأ فى اكياس كل كيس على حسب استخدامك للطبخه الواحده
الفاصوليا الخضراء
تغسل جيدا جدا وتقطع ونضع ماء فى حله وملعقه ملح ونتركها تغلى ونسقط الفاصوليا فى الماء المغلى ونتركها فيه حوالى عشر دقائق وبعدها نصفيها جيدا فى مصفاه ونضعها فى طبق واسع ونضع عليها ماء مثلج وقطع ثلج ونعصر عليها ليمونه لتحافظ على اخضرارها
تصفى الفاصوليا وتعبأ فى اكياس
ويراعى تفريغ الكيس من الهواء جيدا وتخزن
الحمُّص
نستخدمه كثيرا فى بعض الاطباق كالمقلوبه وفته الحمص وسلطه الحمص
وحمص الشام المصرى أو ( الحلبسه)
طريقتى هى
ينقع ثلاثه ايام مع تغيير الماء مرتان فى اليوم ويسلق نصف سلقه ويصفى ويعبأ فى اكياس وبيكون جاهز للاستخدام ان شاء الله
الكرنب أو الملفوف
نضع الماء فى حله واسعه وتقطع رأس الملفوف وتوضع بأكملها فى الحله هذه الطريقه تجعل الاوراق تتفكك من الملفوف بشكل سهل جدا ودون تقطع وتسلق الأوراق وتقطع الحجم المطلوب
وتعبأ فى اكياس ويراعى عند وضع الشوربه لتسويه الملفوف ان تكون اقل من الكميه المعتاده لو عملناه فريش لان التفريز بيعمل على تطريه الاوراق الى حد ما
الثوم
يقشر الثوم ويفرم فى الكبه او المفرمه مع ملعقتان زيت زيتون وقطعه من نبات الزنجبيل ويعبأ فى كيس ويفرز
وممكن وضع الثوم فى قصاصات من ورق الفويل كل قصاصه بها ملعقه على قدر الأستخدام
المانجو
تمتلئ فى الأسواق وبأسعار مناسبه فلماذا لا نستغلها لعمل اشهى العصائر؟تقطع المانجا شرائح
ولكل كيلو مانجو عصير ليموناتان للحفاظ على لونها
وتعبأ فى اكياس وتفرز
ونفس الشئ بالنسبه للجوافه والكنتالوب
اللحــــوم
كبه البرغل
مقاديرها بالتفصيل ان شاء الله انزلها قريبا
وهذه طريقه التشكيل والتفريز
نجهز اللحم والبرغل تفرم المكونات جيدا فى الكبه او المفرمه وتُشكل وتوضع فى اطباق وتفرز
كفته للشوى او داوود باشا
توضع المقادير وتفرم جيدا وتشكل اما اصابع للشوى او كور لعمل الذ كفته داوود باشا
اللحمه المفرومه(العصاج)
طبعا طريقه العصاج سهله ومعروفه وهى تحمير البصل واضافه اللم المفروم والتقليب
الى ان تنضج اللحمه وتضاف التوابل ويوضع الخليط فى مصفاء حتى تجف من الزيوت
والدهون
وتعبأ فى اكياس كل كيس على حسب الصوانى اللى بتستخدميها
سمبوسه بحشوات مختلفه
طبعا طريقتها معروفه نحضر اوراق السمبوسه من السوبر ماركت ونجهز اى حشوات مفضله
انا عملت جزء بالجبنه
وجزء بالبسله والجزر
وجزء بالمفروم وتلف وتفرز ايضا
القطايف
من الحلويات التى لا تخلو منها مائده رمضان
نحضر العجين والمكسرات للحشو
نقوم بحشو القطائف واغلاقها جيدا جدا
توضع فى اطباق وتفرز هكذا وعند الاستخدام نخرج الطبق مباشره ونقليها فى زيت ساخن
الشيره أو القطر أو الشربات
مهم جدا لسقى الحلويات فى الشهر الكريم ومن الممكن تخزينه
طريقته سهله فالسكر يكون ضعف الماء بمعنى
لو استخدمتى كوبان ماء فلهم اربع اكواب سكر نتركهم عالنار يغلوا لمده ثلث ساعه او حتى يثقل الخليط كما تفضليه
ونطفئ النار ونضيف عصير ليمونه ونقلب ونتركه يهدأ ويعبأ فى علب بلاستيكيه
وفقط نخرجه من الثلاجه ونسقى به الحلى وممكن تسخينه طبعا
اتمنى موضوعي ينال اعجابكم
الطماطم
لا غنى عنها اطلاقا
نجهز الكميه اللى عاوزين نفرزنها
نغسل الطماطم جيدا ونعصرها فى الخلاط وتصفى وتوضع فى حله حتى تتسبك وينشف ماؤها
وتعبأ فى اكياس كل كيس على حسب استخدامك للطبخه الواحده
الفاصوليا الخضراء
تغسل جيدا جدا وتقطع ونضع ماء فى حله وملعقه ملح ونتركها تغلى ونسقط الفاصوليا فى الماء المغلى ونتركها فيه حوالى عشر دقائق وبعدها نصفيها جيدا فى مصفاه ونضعها فى طبق واسع ونضع عليها ماء مثلج وقطع ثلج ونعصر عليها ليمونه لتحافظ على اخضرارها
تصفى الفاصوليا وتعبأ فى اكياس
ويراعى تفريغ الكيس من الهواء جيدا وتخزن
الحمُّص
نستخدمه كثيرا فى بعض الاطباق كالمقلوبه وفته الحمص وسلطه الحمص
وحمص الشام المصرى أو ( الحلبسه)
طريقتى هى
ينقع ثلاثه ايام مع تغيير الماء مرتان فى اليوم ويسلق نصف سلقه ويصفى ويعبأ فى اكياس وبيكون جاهز للاستخدام ان شاء الله
الكرنب أو الملفوف
نضع الماء فى حله واسعه وتقطع رأس الملفوف وتوضع بأكملها فى الحله هذه الطريقه تجعل الاوراق تتفكك من الملفوف بشكل سهل جدا ودون تقطع وتسلق الأوراق وتقطع الحجم المطلوب
وتعبأ فى اكياس ويراعى عند وضع الشوربه لتسويه الملفوف ان تكون اقل من الكميه المعتاده لو عملناه فريش لان التفريز بيعمل على تطريه الاوراق الى حد ما
الثوم
يقشر الثوم ويفرم فى الكبه او المفرمه مع ملعقتان زيت زيتون وقطعه من نبات الزنجبيل ويعبأ فى كيس ويفرز
وممكن وضع الثوم فى قصاصات من ورق الفويل كل قصاصه بها ملعقه على قدر الأستخدام
المانجو
تمتلئ فى الأسواق وبأسعار مناسبه فلماذا لا نستغلها لعمل اشهى العصائر؟تقطع المانجا شرائح
ولكل كيلو مانجو عصير ليموناتان للحفاظ على لونها
وتعبأ فى اكياس وتفرز
ونفس الشئ بالنسبه للجوافه والكنتالوب
اللحــــوم
كبه البرغل
مقاديرها بالتفصيل ان شاء الله انزلها قريبا
وهذه طريقه التشكيل والتفريز
نجهز اللحم والبرغل تفرم المكونات جيدا فى الكبه او المفرمه وتُشكل وتوضع فى اطباق وتفرز
كفته للشوى او داوود باشا
توضع المقادير وتفرم جيدا وتشكل اما اصابع للشوى او كور لعمل الذ كفته داوود باشا
اللحمه المفرومه(العصاج)
طبعا طريقه العصاج سهله ومعروفه وهى تحمير البصل واضافه اللم المفروم والتقليب
الى ان تنضج اللحمه وتضاف التوابل ويوضع الخليط فى مصفاء حتى تجف من الزيوت
والدهون
وتعبأ فى اكياس كل كيس على حسب الصوانى اللى بتستخدميها
سمبوسه بحشوات مختلفه
طبعا طريقتها معروفه نحضر اوراق السمبوسه من السوبر ماركت ونجهز اى حشوات مفضله
انا عملت جزء بالجبنه
وجزء بالبسله والجزر
وجزء بالمفروم وتلف وتفرز ايضا
القطايف
من الحلويات التى لا تخلو منها مائده رمضان
نحضر العجين والمكسرات للحشو
نقوم بحشو القطائف واغلاقها جيدا جدا
توضع فى اطباق وتفرز هكذا وعند الاستخدام نخرج الطبق مباشره ونقليها فى زيت ساخن
الشيره أو القطر أو الشربات
مهم جدا لسقى الحلويات فى الشهر الكريم ومن الممكن تخزينه
طريقته سهله فالسكر يكون ضعف الماء بمعنى
لو استخدمتى كوبان ماء فلهم اربع اكواب سكر نتركهم عالنار يغلوا لمده ثلث ساعه او حتى يثقل الخليط كما تفضليه
ونطفئ النار ونضيف عصير ليمونه ونقلب ونتركه يهدأ ويعبأ فى علب بلاستيكيه
وفقط نخرجه من الثلاجه ونسقى به الحلى وممكن تسخينه طبعا
![flower](https://2img.net/i/fa/i/smiles/icon_flower.png)
![flower](https://2img.net/i/fa/i/smiles/icon_flower.png)
اتمنى موضوعي ينال اعجابكم
ღنـاروღ- مشرفة الصحة والمطبخ والديكور
- عدد المساهمات : 303
نقاط : 459
تاريخ التسجيل : 16/02/2010
الموقع : kuw
رد: $$ملف كامل عن كيفية تفريز المأكولات لأكبر فترة ممكنة$$
والله افكار حلوة
وبتلزم لكل ستات المطبخ
مشكورة نارو عالجهد الرائع
وبتلزم لكل ستات المطبخ
مشكورة نارو عالجهد الرائع
na3omi- مستشارة الموقع
- عدد المساهمات : 344
نقاط : 457
تاريخ التسجيل : 13/02/2010
العمر : 38
الموقع : baniass
رد: $$ملف كامل عن كيفية تفريز المأكولات لأكبر فترة ممكنة$$
لاشكر على واجب عزيزتيna3omi كتب:والله افكار حلوة
وبتلزم لكل ستات المطبخ
مشكورة نارو عالجهد الرائع
وان شاءالله عندي الكتير من الأكلات إن شاءالله رح قدمها
ღنـاروღ- مشرفة الصحة والمطبخ والديكور
- عدد المساهمات : 303
نقاط : 459
تاريخ التسجيل : 16/02/2010
الموقع : kuw
تاليــا- الإدارة
- عدد المساهمات : 323
نقاط : 532
تاريخ التسجيل : 13/02/2010
الموقع : على كف القدر
لولية- مشرفة القسم العام و البيئة والمجتمع
- عدد المساهمات : 603
نقاط : 956
تاريخ التسجيل : 14/02/2010
العمر : 36
الموقع : ببيتـ♥ـي..!! $:
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
» عيد ميلاد مييين؟؟أبو كريم؟؟؟؟
» حبل المشنقة
» أجوبة سكران في مادة النحو
» فروق لغوية
» الطفل الخاص والمدرسة
» كيـــف نواجـــــه الصدمـــات العاطفيـــــة..؟
» التلوث البترولي كاحد اهم صور التلوث البيئي في الخليج العربي
» تضارب أراء المصريين بعد خسارة الجزائر
» أول مسجد من تصميم امرأة
» مسابقة شو هالمثل
» **خواتم وساعات**
» كل شي عن يوم الجمعة
» تجربة طالبات جامعيات على المشروبات
» الجملة في اللغة العربية